Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prostreno

15. 9. 2012

Recepty PROSTŘENO

 


 

Chlupaté knedlíky se zelím a uzeným masem

 

Ingredience:

    1 kg brambor syrových i vařených

    2 balení kysaného zelí

    500 g uzeného masa

    sádlo

    cibule

    hrubá mouka a krupice

    2 vejce

Postup:

Na zhnědlé cibulce na sádle podusíme zelí. Nastrouháme syrové i vařené studené brambory a přidáme do nich mouku krupici a vejce. Těsto tvarujeme rukama a dáváme do vroucí osolené vody. Vaříme asi 20 minut. Uzené dáme péct do trouby na 180 °C a vaříme asi 40 minut.


 

Kančí kýta na smetaně

Ingredience:

    ½ kg kančí kýty

    100 g špeku

    divoké koření

    sůl, pepř

    1 smetana

    hladká mouka na zahuštění

    1 citron

    150 g másla

    3 cibule

    1 šlehačka

Postup:

Kančí kýtu prošpikujeme špekem, dáme do hrnce, přidáme koření a nakrájenou cibuli a zalijeme rozpuštěným máslem. Necháme v chladnu 1 až 2 dny uležet. Pak maso vytáhneme a orestujeme na prudkém ohni. Následně je dáme péct do trouby na hodinu a půl až dvě. Když je maso měkké, vytáhneme je z pekáče a výpek s kořením přepasírujeme do hrnce. Přidáme vodu a zahustíme smetanou s moukou. Podle chuti dokořeníme. Podáváme s knedlíkem a přizdobíme citronem a šlehačkou pro zjemnění chuti.


 


 


 

( 1 )

Jablečný pudinkový dort


Ingredience:

    ½ kg jablek

    200 g cukru krystal

    1 vanilkový pudink

    1 vanilkový cukr

    1 citron

    2 balíčky dětských piškotů

    1 šlehačka na ozdobení

    strouhaná čokoláda nebo čokoládová poleva

Postup:

Oškrábaná a nakrájená jablka dáme vařit do vody s cukrem a rozvaříme je na kaši. Rozmícháme ve vodě tři vanilkové pudinky a přidáme do jablkové kaše. Po vychladnutí vmícháme dva vanilkové cukry a šťávu ze dvou citronů. Do formy střídavě vrstvíme kaši a piškoty. Zakončíme kaší. Necháme uležet v lednici, dokud dort zcela nevychladne a neztuhne. Přizdobíme šlehačkou a čokoládou.


 

Kuřecí závitky se smetanovými brambory

 

Ingredience:

    1 kg kuřecích řízků

    150 g debrecínské pečeně

    6 půlek kompotované broskve

    12 sušených švestek

    150 g tučného sýra

    150 g anglické slaniny

    100 g žampionů

    100 g másla

    grilovací koření a lžička solamylu

Postup:

Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a poklademe plátky anglické slaniny, debrecínské pečeně a tvrdého sýra. Zakončíme půlkou broskve nebo půlkou sušené švestky. Závitky stočíme, zavážeme nití a dáme péct do trouby. Zalijeme vývarem, posypeme žampiony, přidáme máslo, grilovací koření, sůl a dáme péct na 200° C. Za 30 minut zahustíme šťávu solamylem.

Brambory

Ingredience:

    600 g brambor

    4 dl sladké smetany

    2 lžíce sádla a grilovací koření

Postup:

Plech potřeme sádlem a poklademe oloupanými brambory, které nejdřív nasekáme na kostky. Osolíme, okmínujeme a lehce poprášíme grilovacím kořením. Plech s brambory zalijeme šlehačkou a upečeme dozlatova.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář